Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) går fra ordførervervet i Salangen til å bli statssekretær i Kommunaldepartementet.

Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) går fra ordførervervet i Salangen til å bli statssekretær i Kommunaldepartementet. 

Foto: Agnar Kaarbø
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Salangen-ordføreren blir statssekretær

Sigrun Wiggen Prestbakmo (49) er utnevnt som statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet for statsråd Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

– Jeg er spent og motivert og innstilt på at det må arbeides hardt for å forbedre distriktspolitikken, men jeg har trua på det å sitte rundt bordet og bidra til endring der politikken utformes, sier Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) i en pressemelding.

Prestbakmo kommer fra vervet som ordfører i Salangen kommune, et verv hun har hatt i ti år.

Det har lenge vært kjent at hun ikke stiller til gjenvalg ved årets kommunevalg.

– Dette er en ypperlig anledning til å jobbe videre på et annet nivå med saker som jeg har arbeidet med politisk i 23 år. Jeg gleder meg til å være en del av Sigbjørns team, sier Prestbakmo.

– Tøff dame

Prestbakmo har markert seg i en rekke saker og debatter hvor fellesnevneren er kamp for distriktenes interesser, og blir ofte omtalt som «frittalende».

Hun var blant de nominert til Årets kommuneprofil i fjor. I juryens begrunnelse heter det at hun er en «tydelig og uredd talskvinne for Distrikts-Norge».

Prestbakmo er utdannet barnevernspedagog og var ansatt som familieterapeut i Bufetat før hun ble ordfører. Hun vet ikke hva hun skal gjøre når ordførergjerningen er over.

– Sigrun er ei tøff dame, med mye erfaring. Hun er en tydelig røst som står opp for Nord-Norge. Jeg er glad for at hun nå blir en del av regjeringsapparatet og tar del i den viktige jobben vi skal gjøre for landet vårt, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.