Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oppretter tilsynssak mot barnehage i Bergen

Bergen kommune oppretter tilsynssak mot en barnehage der en tidligere mannlig ansatt er under etterforskning for overgrep mot barnehagebarn.

Mannen arbeidet i barnehagen i fjor, men sluttet før han ble anmeldt, skriver Bergens Tidende.

Etter at foreldre varslet barnehagen om mulige overgrep begått av en tidligere ansatt, lovet barnehagen at det skulle komme en konkret tiltaksplan for hvordan dette skulle følges opp. Men tiltaksplanen kom aldri, sier foreldrene. Nå oppretter Bergen kommune tilsynssak mot barnehagen.

– For tidlig å fastslå

– Vi vil undersøke om det har vært avvik etter barnehageloven, men det er det for tidlig å fastslå. Det er jo dette tilsynet skal avdekke, sier seksjonsleder for avdeling barnehage i Bergen kommune, Marianne Boge.

Foreldrene varslet barnehagen etter at deres barn uoppfordret fortalt en historie som ifølge foreldrene utvilsomt handlet om seksuelle overgrep fra en mannlig ansatt i barnehagen.

Nekter straffskyld

– Detaljene i historien var helt uforenelig med hva et så lite barn kunne vite. Barnet vårt navnga en mann som arbeidet i barnehagen i fjor, og sa at også et annet barn hadde vært utsatt for noe av det samme samtidig, forteller to av foreldrene.

Mannen som er under etterforskning nekter straffskyld, og hans forsvarer beskriver saken som grunnløs og uriktig. Politiet opplyser at det ikke er gjort beslag som underbygger overgrep.

Dette er den tredje saken om overgrep i barnehager der bergenspolitiet har siktet en mannlig ansatt på kort tid.

(©NTB)