Ferjen ble kjøpt inn for å gi et bedre ferjetilbud mellom øyene i Porsgrunn-skjærgården.
Ferjen ble kjøpt inn for å gi et bedre ferjetilbud mellom øyene i Porsgrunn-skjærgården.Foto: Joakim S. Enger
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ny elferje til 80 millioner kan ikke brukes

Porsgrunn kommune får kritikk for å ha kjøpt inn en ny elferje til 80 millioner kroner uten å ha oppgradert ferjeleiet slik at det kan ta ferjen imot.

«Oppgradering av landfast infrastruktur burde ha vært bedre utredet før beslutningen om å kjøpe ny ferje ble tatt. Da ville fylkesting og bystyre ha hatt et bedre grunnlag for å vurdere de samlede økonomiske konsekvenser av å investere i ny ferje», heter det i en rapport fra Vestfold og Telemark revisjon om ferjekjøpet ifølge NRK.

Ferjen ble kjøpt inn for å gi et bedre ferjetilbud mellom øyene i Porsgrunn-skjærgården. Vedtaket ble fattet i 2019, ferjen var på plass i juni i år, men den har aldri forlatt kaia på fastlandet i Bamble kommune.

Styret i selskapet, kommunen og fylkeskommunen har ikke snakket med hverandre og har skyldt på hverandre, mener leder av kontrollutvalget i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Petter Berg.

– Hvor mye en havn koster å få på plass, skulle vært avklart for lengst. Jeg har sjeldent sett en så kritisk rapport, sier Berg til NRK.

Rådmann Rose-Marie Christiansen i Porsgrunn kommune sier saken er pinlig.

– Det er mye vi kan ta selvkritikk på i denne saken. Det har vært for dårlig kommunikasjon mellom ferjeselskapet og Porsgrunn kommune. Det sier jo også kontrollutvalget, sier hun.

(©NTB)