Jens Johan Hjort og Advokatforeningen støtter alle forslagene om økt hemmelighold i kommuneloven. Arkivfoto: Iván Tostrup
Jens Johan Hjort og Advokatforeningen støtter alle forslagene om økt hemmelighold i kommuneloven. Arkivfoto: Iván TostrupIvan Tostrup
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Advokatene støtter hemmelighold fullt ut

Straffansvar for lokalpolitikere, hemmelige sakslister og lukkete møter med kommuneadvokaten. Advokatforeningen støtter alle forslagene om økt hemmelighold i kommuneloven.

Det framgår av høringsuttalelsen fra Advokatforeningen, som er signert foreningens leder og eks-ordfører i Tromsø Jens Johan Hjort (H).

Kommunelovutvalget foreslår på flere områder å øke hemmeligholdet i kommunestyrene. Advokatforeningen har ikke de samme betenkelighetene som Justisdepartementet med at folkevalgte skal pålegges taushetsplikt som går langt utenfor forvaltningsloven. Men foreningen vil samtidig ha en åpning i lovverket for at administrasjonen skal kunne nekte politikerne utvidet innsyn:

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.