Ryddegutt med tro på trygghet

Ukas leder-intervju. – Det er viktig å skape trygghet, slik at medarbeiderne åpner seg og deler erfaringer og bekymringer. Da kan vi finne veien sammen, sier Arild Sundberg, som skal rydde opp i Oslos avfallskaos.
Arild Sundberg har ryddet opp i flere skandalesaker i Oslo kommune før han i januar ble satt til å rydde opp i avfallskaoset. Foto: Svein Jørgen Kjenner Johansen, Oslo kommune

Daværende direktør i Renovasjonsetaten, Pål A. Sommersnes, avviste overfor Kommunal Rapport 1. november i fjor, at det var noen krise i avfallsinnsamlingen i Oslo. Halvannen måned senere ble han erstattet av kommunaldirektør for finans Arild Sundberg.

Det er ikke første gang Oslo kommune har satt inn Sundberg for å få skikk på kriserammete etater. Han var sentral i oppryddingen etter korrupsjonssaken i Undervisningsbygg i 2006 og IKT-skandalen i Utviklings- og kompetanseetaten i 2008. Da budsjett og tidsplan for utbyggingen av Holmenkollen sprakk så det suste, var det Sundberg som fikk ansvaret for å få anlegget klart til prøve-VM i 2010 og Ski-VM i 2011. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.