KS-leder Gunn Marit Helgesen er uenig med granskerne etter Tolga-saken. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Terje Lien

KS-leder vil ikke kutte PU-rapportering

Granskingsrapporten i Tolga-saken anbefaler å fjerne egenrapporteringen av antall psykisk utviklingshemmede. KS-lederen ser ingen grunn til endring.

– Det er vanskelig å være uenig at ting skal evalueres. Men, personlig er jeg ikke så sikker på om jeg er enig med granskerne i at kriteriene bør endres, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen.

Granskerne i Tolga-saken anbefaler at man bør vurdere å fjerne kommunenes egenrapportering av antall psykisk utviklingshemmede. I dag er dette det eneste kriteriet i kostnadsnøklene som utelukkende baserer seg på kommunenes egenrapportering. I stedet anbefaler Fylkesmannen i Vestland å kompensere kommunene gjennom det øremerkede tilskuddet for ressurskrevende helse- og omsorgstjenester.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.