Mæland oppfordrer kommuner til å ta i bruk fleksitid

Styring. Alternative arbeidstidsordninger i staten har vært vellykket, ifølge ny rapport. 
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) har tro på fleksitidsordninger i kommunale helse- og omsorgstjenester. Foto: Torbjørn Tandberg

En helt ny Fafo-evaluering viser at forsøkene med alternative arbeidstidsordninger i staten har vært vellykket. Større fleksibilitet og bruk av langvakter har gitt bedre muligheter til å kombinere jobb og familie og har bedret arbeidsmiljøet, ifølge Fafo-rapporten.

– Jeg vil oppfordre flere kommuner til å vurdere ordninger med fleksitid i tett samarbeid med partene, for eksempel i kommunale helse- og omsorgstjenester, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.