Flere er kritiske til Finnmarks-rapporten – men ikke Loppa

Styring. Flere ordførere og rådmenn fra småkommuner i Finnmark er kritiske til rapporten som påstår det er lovbrudd og sviktende rettssikkerhet hos dem. Men Loppa-ordføreren kaller rapporten bånn ærlig.
Ordfører Steinar Halvorsen i (H) i Loppa kommune mener Geri Vinsands rapport treffer godt for hans kommune. Andre kommuneledere i Finnmark er ikke like begeistret for innholdet.

– Her er det verken lovbrudd eller manglende rettssikkerhet. Vi har ikke hatt problemer med å rekruttere folk heller, sier ordfører Rolf Laupstad (Ap) i Berlevåg.

En fjerdedel av kommunene i Finnmark har lovbrudd og manglende rettssikkerhet, fortalte kommunekonsulent Geir Vinsand på fylkessamling for kommunene i Troms og Finnmark denne uka. Rapporten fra Finnmark fikk stor oppmerksomhet, og elendighetsbeskrivelsen gjaldt spesielt småkommunene i Finnmark.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.