Det har vært arbeidet lenge med å forberede dette valget og legge til rette for en god gjennomføring til tross for pandemien. Valgdirektoratet sier det praktiske gikk som planlagt.

Det har vært arbeidet lenge med å forberede dette valget og legge til rette for en god gjennomføring til tross for pandemien. Valgdirektoratet sier det praktiske gikk som planlagt.

Foto: Elin Svendsen

Valgdirektoratet svært fornøyd med koronavalg

Valgdirektoratet roser særlig kommunene og valgmedarbeiderne for innsatsen ved årets stortingsvalg, som de sier gikk som planlagt.

– Vi er veldig fornøyde med årets valggjennomføring. Tirsdag ettermiddag telles de sent innkomne forhåndsstemmene. Når kommunene har foretatt både foreløpig og endelig opptelling, skal fylkeskommunene foreta kontrolltellingen, skriver kommunikasjonssjef Kristina Brekke Jørgensen i Valgdirektoratet i en e-post til NTB.

Hittil er det ikke blitt meldt inn uregelmessigheter eller andre uventede utfordringer fra valgobservatørene.

– Det har vært arbeidet lenge med å forberede dette valget og legge til rette for en god gjennomføring til tross for pandemien. Ikke minst gjelder dette for de som har stemt fra karantene og isolasjon. Her har kommunene gjort en kjempeinnsats for å tilrettelegge, både med egne valglokaler for velgere i karantene og stemmemottak hjemme hos velgere i isolasjon.

Heller ikke stemmetellingen ser ut til å ha blitt påvirket av koronasituasjonen.

– Tilbakemeldingene fra kommunene er at opptellingen har gått som planlagt, noe vi også har sett av innrapporteringene av valgresultater fra kommunene, sier Jørgensen.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.