Byråd for byutvikling Rasmus Reinvang (MDG) i Oslo kommune vil ha farger i bybildet. Bildet er tatt ved Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorbs prosjekt på Sørenga i Oslo.
Byråd for byutvikling Rasmus Reinvang (MDG) i Oslo kommune vil ha farger i bybildet. Bildet er tatt ved Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorbs prosjekt på Sørenga i Oslo.Foto: Herman Søndenaa/Oslo kommune

Oslo lager veileder for fargebruk i byen

– I en lang periode har det vært mindre farger på nye bygg. Det er trist og det ønsker vi å gjøre noe med, sier byråd for byutvikling Rasmus Reinvang (MDG).

Byrådet har derfor laget en arkitekturpolitikk, og starter nå arbeidet med en fargeveileder for å motivere til økt fargebruk og variasjon i materialvalg. Det skriver Oslo kommune i en pressemelding.

– Det vi bygger skal stå i 100 år, minst. Da må vi tenke på detaljene. Farger og variert materialbruk påvirker folk. Vi blir deprimerte av grå lukkede fasader. Vi trenger farger og variasjon som skaper gode inntrykk og opplevelser i byrommene, sier Reinvang.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.