Finansminister Siv Jensen (Frp) omtalte flytting av skatteoppkrevingen da hun holdt finanstalen om statsbudsjettet i Stortinget i dag. Til venstre stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vil flytte skatteoppkreving til staten

Regjeringen foreslår igjen å ta fra kommunene skatteoppkrevingen og gi ansvaret til staten. Med en flertallsregjering vil omkampen trolig lykkes, frykter KS.

Et enstemmig storting avviste våren 2015 regjeringens forslag om å overføre skatteoppkrevingen fra de kommunale kemnerne til den statlige Skatteetaten. Men de borgerlige partiene åpnet for et nytt forslag senere – og det kommer i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår at oppgaven flyttes allerede fra juni 2020. Det vil innebære at over 200 kommunale og interkommunale skattekontor blir nedlagt, og erstattet av 56 statlige kontor.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.