Røst-ordfører Tor-Arne Andreassen må registrere at kommunen får lavere frie inntekter neste år, som den eneste i landet. Arkivfoto: Lisa Rypeng

Små kommuner får minst - sjekk din kommune

Småkommunene får lavest vekst i frie inntekter neste år. Skaun er budsjettvinneren og Røst taperen, ifølge Kommunaldepartementets tabeller. Sjekk her hva din kommune kan forvente av vekst. (OPPDATERT)

I forslaget til statsbudsjett ligger også Grønt hefte, som er tabellene som forklarer hvordan pengesekken blir fordelt til Kommune-Norge. Sjekk nederst i artikkelen hvordan din kommune kommer ut.

Ifølge tabellene Kommunaldepartementet selv har publisert, er det småkommunene under 2.000 innbyggere som kan vente lavest vekst i inntektene neste år. Her er den anslåtte veksten på 3,8 prosent - noe som også skal dekke lønns- og prisvekst på 3 prosent pluss endringer i befolkningen. I småkommunene er folkeveksten langt lavere enn i større kommuner - det kan være en forklaring på at veksten hos disse blir veldig lav.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.