Helga Pedersen, Aps kommunalpolitiske talsperson, mener regjeringen gjør det tøft for lokalpolitikerne med statsbudsjettet. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Opposisjonen kritisk

Arbeiderpartiet er ikke imponert over veksten regjeringen foreslår i kommunenes inntekter neste år – på 7,3 milliarder samlet og 4,3 milliarder i frie inntekter.

– Dette budsjettet gir de nyvalgte lokalpolitikerne en meget tøff start. De får ingen drahjelp av regjeringa til å bygge ut skole og eldreomsorg. Dette er, som i fjor, knapt nok til å dekke de regningene som ligger på kommunenes bord fra før. Og det er før vi begynner å snakke om flyktningene. Skal vi løse de store oppgavene i samfunnet, må vi gå gjennom kommunen. Der har regjeringen ikke levert, og det er skuffende når de setter rekord i oljepengebruk, sier kommunalpolitisk talsperson Helga Pedersen til Kommunal-Rapport.no.

Da regjeringen kom med sitt anslag i kommuneproposisjonen i mai, plusset Ap på 3 milliarder kroner, og gikk inn for en samlet vekst i kommunens inntekter på 9–10 milliarder kroner.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.