Kommunalminister Monica Mæland (H) la fram et stramt budsjett for kommunesektoren i dag. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Nullvekst for fylkene i 2020

Regjeringen foreslår å øke kommunesektorens frie inntekter med 1,3 milliarder kroner i 2020. Alt går til kommunene, fylkene får nullvekst.

Regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år blir lagt fram i Stortinget nå klokka 10.00. Her er Kommunal- og moderniseringsdepartementets budsjett.

Veksten i frie inntekter er i nedre del av intervallet som ble anslått i kommuneproposisjonen i mai, på mellom 1 og 2 milliarder kroner. Veksten på 1,3 milliarder kroner tilsvarer en realvekst på 0,3 prosent regnet fra inntektsnivået i 2019 som ble anslått i revidert nasjonalbudsjett. Forventede skatteinntekter oppjusteres i dagens budsjettforslag med 4,9 milliarder utover dette.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.