President i Røde Kors Sven Mollekleiv hilser på flyktninger under sitt besøk hos Politiets utlendingsenhet på Tøyen søndag ettermiddag. Regjeringen vil gi 75 millioner kroner til kommunene for å bosette flere flyktninger neste år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixFoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Ber om mer for å takle flyktningkrisen

Pengene som regjeringen vil gi for å øke bosettingen av flyktninger, er langt fra nok til å møte utfordringen i kommunene, mener KS.

I forslaget til statsbudsjett for 2016 gir regjeringen et tilskudd på 50 millioner kroner for å øke bosettingen av flyktninger i kommunene. I tillegg gis det 25 millioner kroner for bosetting av enslige, mindreårige flyktninger.

– Det er forståelig at et statsbudsjett som er planlagt og utarbeidet over lang tid ikke kan ta opp i seg den akutte krisen vi opplever nå. Men her ligger en stor utfordring for regjering og storting til raskt å håndtere situasjonen, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon KS.

– Det vil kreve langt mer enn det som ligger i dette budsjettforslaget. Jeg opplever også at statsministeren er klart innforstått med dette, sier Helgesen.

Regjeringen har varslet at det vil legges fram en tilleggsmelding som omhandler flyktningkrisen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.