Så mye taper og vinner fylkene på nytt inntektssystem

Statsbudsjett. Agder, Vestfold og Telemark og Viken taper mest på det nye inntektssystemet for fylkeskommunene. Men regjeringen demper virkningene kraftig, for å sikre fylkene stabil økonomi gjennom regionreformen.
Kostnadsnøkler for samferdsel, særlig buss og bane, gjør størst utslag på fordelingen mellom fylkene i det nye inntektssystemet. Foto: Lisa Rypeng

I kommuneproposisjonen i dag legger regjeringen fram sitt forslag til nytt inntektssystem for fylkeskommunene.

Inntektssystemet må tilpasses regionreformen, hvor 15 fylker slår seg sammen til sju nye. Systemet blir nå sammenslåingsnøytralt, slik at kostnadsnøklene i seg selv ikke gjør at sammenslåtte fylker kommer dårligere ut.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.