– Skivebom at helse og omsorg kuttes

Statsbudsjett. Kommunalminister Monica Mæland (H) vedgår at veksten i kommunenes inntekter neste år blir mindre enn den har vært, men ikke at det rammer helse og omsorg.
Kommunalminister Monica Mæland (H) svarer på kritikken mot statsbudsjettet. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

KS-leder Gunn Marit Helgesen mener forslaget til statsbudsjett for 2019 vil gi strammere tider for mange kommuner. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det er det dårligste kommuneopplegget på mange år.

– Jeg må si jeg stiller meg litt spørrende til de voldsomme reaksjonene, særlig fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det er et budsjett med fortsatt vekst og handlingsrom i kommunenes økonomi, sier kommunalminister Monica Mæland (H) til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.