Fylkesordførere vil ha tøffere KS

Statsbudsjett. KS bør skjerpe kritikken av regjeringens budsjettforslag, mente flere fylkesordførere i Kommunalkomiteens høring i Stortinget i dag.
Fylkestoppene tegnet et dramatisk bilde av kommuneøkonomien i budsjetthøring på Stortinget. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll fra Nordland, og fylkesordførerne Anne Gine Hestetun fra Hordaland og Even Aleksander Hagen fra Oppland. Foto: Jan Inge Krossli

Både KS og en rekke fylkesordførere deltok på Kommunalkomiteens åpne høring om statsbudsjettet i Stortinget i dag.

KS beskrev regjeringens budsjettforslag som «utfordrende», men fastholdt at kommuner og fylker fortsatt vil tilby gode tjenester. Fylkesordførerne beskrev derimot en «dramatisk» svekking av kommuneøkonomien som vil føre til skolenedleggelser og dårligere tjenester på andre områder.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.