Har kuttet regional utvikling med 1 milliard

Statsbudsjett. Regjeringen har de siste tre årene kuttet nivået på regionale utviklingsmidler til fylkeskommunene med 1 milliard kroner. 
Fylkesrådsleder Thomas Norvoll (Ap) i Nordland vil ha penger til å utvikle næringslivet i regionen. Her på sykkelrittet Arctic Race of Norway sammen med sportsdirektør i Coop Østerhus, Olav Benjaminsen. Foto: Thor-Wiggo Skille/Nordland fylkeskommune

I statsbudsjettet for neste år foreslår regjeringen å kutte midlene til regional utvikling gjennom fylkeskommunene med 342 millioner kroner fra i år.

I tillegg blir kompensasjonsordningen for økt arbeidsgiveravgift faset ut neste år, ett år før varslet. Her er bevilgningen blitt redusert fra drøyt 485 millioner i 2014 til 50 millioner i budsjettet for neste år. Dette er penger som ikke blir brukt i år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.