Irritert på kemner-omkamp

Statsbudsjett. Samarbeidspartiene KrF og Venstre er begge kritiske til at regjeringen tar omkamp om å gjøre skatteinnkrevingen statlig, og går langt i å avvise forslaget.
KrFs kommunalpolitiske talsperson, Geir S. Toskedal, mener veksten i kommunenes inntekter er knapp.

For bare tre måneder siden avviste et samlet storting forslaget i revidert nasjonalbudsjett om å flytte skatteinnkrevingen fra kommunene til staten. Det skaper sterke reaksjoner at regjeringen tar omkamp allerede nå – også i KrF og Venstre, som regjeringen er avhengige av for å få flertall for budsjettet.

– Jeg er halvirritert på at regjeringen tar omkamp om en sak vi avviste for tre måneder siden. Vi var tydelige da, så dette er helt unødvendig, sier Venstres kommunalpolitiske talsperson André N. Skjelstad.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.