7,3 mrd. mer til kommunene

Statsbudsjett. Regjeringen foreslår å øke kommunenes inntekter med totalt 7,3 milliarder kroner i statsbudsjettet som finansminister Siv Jensen (Frp) presenterer i Stortinget nå klokka 10. 4,7 milliarder kroner blir i form av frie inntekter.
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) og regjeringen øker kommunenes frie inntekter med 4,7 milliarder kroner neste år.

En realvekst på 7,3 milliarder kroner i 2016 er litt mer enn regjeringen anslo i kommuneproposisjonen i mai.

4,7 milliarder av inntektsveksten er frie inntekter. Demografiske endringer og pensjonsutgifter tar ifølge Kommunaldepartementet 2,6 milliarder av økningen, mens regjeringen legger føringer på bruken av 1,2 milliarder kroner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.