Hensikten med skiltet er selvsagt å veilede mennesker som vil parkere bilen. Da er ikke avskrift fra Lovdata en gangbar metode, skriver språkekspert Agnar Kaarbø. Arkivfoto: Terje Lien

Uforståelig parkeringsspråk - dropp avskrift fra Lovdata

Språket i lov og forskrifter er ofte vanskelig selv om budskapet er viktig. Men hva gjør vi når budskapet skal på et offentlig skilt, Narvik kommune?

Hensikten med skiltet er selvsagt å veilede mennesker som vil parkere bilen. Da er ikke avskrift fra Lovdata en gangbar metode

En bilist i malmbyen innerst i Ofotfjorden skulle parkere bilen, men ble grunnleggende usikker på hva som var lovlig parkering da han leste parkeringsskiltet. Der var den innledende teksten: «Vilkårsparkering - utenfor offentlig ferdselsåre. jf. parkeringsforskriften av 18.03.16 nr 260.»  

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.