– Flertallet mente dette var det rette å gjøre i denne saken, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H). Arkivfoto: Terje Lien
– Flertallet mente dette var det rette å gjøre i denne saken, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H). Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Søsken får erstatning for omsorgssvikt i Stavanger

Fire søsken får 2,4 millioner kroner i oppreisning etter omfattende omsorgssvikt på 1970- og 1980-tallet, har formannskapet i Stavanger avgjort.

Formannskapet aksepterte torsdag et forlik som sikrer søsknene erstatning etter grov omsorgssvikt og mishandling i hjemmet, samt en kommune som ikke reagerte, skriver Stavanger Aftenblad.

– Flertallet mente dette var det rette å gjøre i denne saken. Arbeiderpartiet ønsket å sende saken tilbake for å få enda bedre dokumentasjon, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H).

Alle fire ble født på 1970-tallet, og de har fortalt om systematisk omsorgssvikt, dårlig hygiene og lite mat. Barna ble mobbet på skolen, og alle droppet etter hvert ut av utdanningen.

– Det er positivt at kommunen har tatt sitt ansvar og at det kommer til uttrykk gjennom den beklagelse som er gitt og at det utbetales erstatning for en ødelagt barndom og for en manglende skolegang. Årsaken er at Stavanger kommune i den aktuelle perioden kjente til hvordan forholdene var i hjemmet, sier advokat Rolf B. Larsen, som har bistått de fire, til avisen.

Kommunen dekker også søsknenes advokatutgifter. (©NTB)