Skal ha brukt 10 husbankmillioner feil - slipper å betale tilbake

Sosialtjeneste. Kommunen rettet et utleieprosjekt spesielt inn mot husløse og folk med rus- og atferdsproblemer. Husbanken mener at kravene for støtten på 10 millioner er brutt, men kommunen får beholde pengene.
Denne boligblokken fikk Bergen kommune støtte til fra Husbanken. Nå mener Husbanken at forutsetningene for støtten ble brutt. Foto Kari Ingvaldsen, Bergen kommune

Det er NRK Hordaland som i dag forteller historien om hvordan Bergen kommune har fått 10 millioner kroner i støtte fra Husbanken, for så å bruke pengene til noe annet enn hva Husbanken oppfattet var målet.

Pengene ble gitt til utleieboligprosjektet Lonemarka. Men Husbanken var ikke klar over at boligblokken med 24 leiligheter skulle fylles med bostedsløse og folk med rus- og atferdsproblemer.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.