Får større mulighet til å sjekke juks

Sosialtjeneste. Husbanken skal nå kunne pålegge alle som kan ha informasjon om juks med bostøtte, å gi informasjon.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Regjeringen fremmer nå forslag til endringer i bostøtteloven som gir mulighet for at Husbanken kan skjerpe kontrollen med bostøtte.

En av endringene er at Husbanken skal kunne pålegge alle som kan ha informasjon om en sak om eventuell juks, til å oppgi opplysninger. Vilkåret er at det er en rimelig grunn til å mistenke at det har skjedd eller vil skje urettmessig utbetaling av bostøtte.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.