32 kommuner sender ikke elever på leirskole i år

Skole. Fra i høst er kommunene pålagt å tilby elevene et leirskoleopphold i løpet av grunnskolen. Likevel har 32 kommuner oppgitt at de ikke tenker sende noen elever på leirskole i år, viser GSI-tall.
Fra i år skal alle elever på leirskole en gang i løpet av grunnskolen. Her er elever fra Vikersund skole på strandryddedag med Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon (i bakgrunnen) under et leirskoleopphold på Østre Bolæren i 2014. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Fra 1. august 2019 har kommunene plikt til å tilby leirskole eller annen skoletur med overnatting som del av grunnskoleopplæringen. Det øremerkede tilskuddet til leirskoleopplæring på 56,1 millioner kroner er lagt inn i kommunenes rammeoverføring fra 2020.

Nå viser tall fra Grunnskolens informasjonssystem at 32 kommuner har meldt at de ikke vil sende en eneste elev på leirskoleopphold dette skoleåret (se tabell i bunnen av saken).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.