Fylkesmannen avdekker lovbrudd i skolen i Drangedal

Skole. I et nasjonalt tilsyn har Fylkesmannen i Vestfold og Telemark undersøkt skolen i Drangedal. I en foreløpig rapport avdekkes seks lovbrudd.
Lovbrudd i skolen: Rådmann Jørn Christian Knudsen i Drangedal konstaterer at en midlertidig rapport finner seks lovbrudd i kommunens skoletilbud. Foto: Jan Magne Stensrud/Drangedalsposten

– Denne rapporten er helt fersk, og vi har ikke hatt tid til å gjennomgå den skikkelig. Jeg kan derfor ikke kommentere den utover at vi skal se på den, sier rådmann Jørn Christian Schjøth Knutsen.

Tidlig i sommer engasjerte ni personer advokat mot Drangedal kommune fordi de mener å ha vært offer for mobbing i skolen, men nå har tallet vokst til rundt 70. Fylkesmannen gjennomførte tidligere i år et nasjonalt tilsyn med skolene i landet, der temaet var å kartlegge elevenes rett til et trygt og godt skolemiljø, skolens aktivitetsplikt og skolens forebyggende arbeid. Nå har Fylkesmannen kommet med en foreløpig rapport som kommunen får muligheten til å kommentere. Det var NRK som først omtalte rapporten. Fylkesmannen har avdekket seks lovbrudd.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.