Antall steder man kan kjøre opp til bil kan bli redusert fra 74 til 52 om regjeringen gir Statens vegvesen grønt lys til nedleggelser av trafikkstasjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vegvesenet vil legge ned trafikkstasjoner

Statens vegvesen ønsker å legge ned flere trafikkstasjoner. Det kan bety langt færre steder å kjøre opp til førerkort.

Bakgrunnen er ifølge NRK at Vegvesenet er bedt om å spare mellom 250 og 300 millioner kroner på trafikant- og kjøretøyområdet.

Godkjenner regjeringen deres ønsker om nedleggelser, kan det bety at antall steder man kan ta førerkort vil bli kraftig redusert.

Antall steder hvor man kan ta teoriprøven og kjøre opp til motorsykkel og vogntog vil reduseres fra 84 til 53, mens det vil være en nedgang på 74 til 52 for bil, ifølge NRK.

– De fysiske tjenestene våre vil bli på færre steder, men det er fordi vi tror sterkere kompetansemiljøer vil gi bedre kvalitet som igjen vil gi bedre trafikksikkerhet, sier Kjell Inge Davik, prosjektleder for framtidens Statens vegvesen.

Forslagene til nedleggelsene er en del av en større omorganisering av Vegvesenet.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.