Trikketypen SL-95, innkjøpt tidlig på 90-tallet, har vist seg å være en problematisk investering for Oslo. Nå må de byttes ut. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixJon Olav Nesvold / NTB scanpix

Oslo skal kjøpe nye trikker for 3 milliarder

Byrådet i Oslo har bestemt seg for å følge anbefalingene fra prosjektgruppen som var satt til å vurdere nye trikker i hovedstaden. Nå skal det kjøpes 87 nye trikker til mellom 2,6 og 3 milliarder kroner

De første trikkene kan komme allerede om fire år, skriver Aftenposten.

I 2011 var nye trikker et av valgløftene fra Venstre. Samferdselsbyråd Guri Melby (V) sier hun var opptatt av å ha en prosess i forkant av et trikkekjøp klart i denne bystyreperioden.

– Trikkene skal være mer stillegående og universelt utformet, slik at de blir lettere å bruke for dem med barnevogner og rullestol. Målet er å kjøpe trikker som er billigere i drift og trenger mindre tid på verksted, sier Melby.

Aps Abdullah Alsabeehg, sier han er glad for at prosessen går fremover og at Arbeiderpartiet også ønsker å satse på trikken.

– Oslo vokser med over 11.000 innbyggere hvert år, så vi har ingen tid å miste. Viktige kollektivinvesteringer for fremtiden må tas nå, sier han.

Saken om investeringsbeslutningen blir lagt fram for bystyret i løpet av høsten. (©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.