Elbiler må få bruke bussfilene, men bare dersom sjåføren har minst én passasjer i bilen, mener Melby og Solli. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Foreslår passasjerkrav for elbiler i kollektivfelt

Elbilsjåfører i Oslo og Akershus skal fortsatt kunne benytte kollektivfelt hvis de har med passasjerer, foreslår lokalpolitikere i de to fylkene.

Samferdselsdepartementet anbefaler at elbilene ikke lenger skal få bruke kollektivfeltet på E18. Ifølge Statens vegvesen er ni av ti elbilsjåfører alene i bilene sine.

Men Oslos samferdselsbyråd Guri Melby (V) og Akershus' fylkesordfører Anette Solli (H) er uenig i anbefalingen. De understreker at kollektivtrafikk er viktigst, men mener det er mulig å gjøre tilpasninger som ivaretar både nullutslippsbiler og busstrafikk, skriver Dagens Næringsliv.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.