E69 i Nordkapp var stengt i hele påska på grunn av store snømengder, snøskred og stor snøskredfare. Bildet er fra en stenging tidligere i mars, fra Statens Vegvesens webkamera. Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix

Forberedt på nytt uvær

Bygdene i Nordkapp kan bli isolert igjen av uværet som er på vei, men ikke kommunesenteret Honningsvåg, sier rådmann Raymond Robertsen. Han var selv isolert i uværet.

I dag puster de ut litt i Nordkapp kommune, etter en ekstrem påske. Men fra i kveld og de neste to dagene er det varslet enda mer snø og sterk vind.

– Alle veier er åpne nå, men det skal ikke mye snø til før veiene til bygdene kan bli stengt igjen. Det er store snømengder og fortsatt stor skredfare. Det er veldig sårbart. Derfor har vi bedt folk benytte muligheten nå til å gjøre innkjøp og andre viktige ærender, sier rådmann Raymond Robertsen til Kommunal Rapport.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.