Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) vil høre fra kommuner som tar trafikksikkerhet på alvor. Foto: Torbjørn Tandberg

Deler ut 1 million til kommuner som er best på trafikksikkerhet

Samferdselsdepartementet vil løfte fram kommuner som kan være forbilder for andre. 

Arbeidet med å kåre Årets trafikksikkerhetskommune 2020 er i gang. Prisen for 2020 er på 1 million kroner. Samferdselsdepartementet sender i disse dager ut invitasjon til fylkeskommunene og ber dem nominere to eller tre kommuner som har utmerket seg i arbeidet med trafikksikkerhet.

– Vi vil hedre kommuner som utmerker seg i det viktige lokale trafikksikkerhetsarbeidet, og løfte dem fram som forbilder for andre. De beste kommunene kan nå konkurrere om 1 million kroner, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.

Må ha trafikksikkerhetsplan

Formålet med prisen er å bedre trafikksikkerheten ved å inspirere til bedre trafikksikkerhetsarbeid lokalt. Prisen går til en kommune som kan vise til godt trafikksikkerhetsarbeid og til gode planer. Kommunen må ha en trafikksikkerhetsplan, blant annet for sikring av skoleveiene.

I 2020 deles prisen ut for niende gang. 

Det er Statens vegvesen som administrerer ordningen og som står for nominasjonen. Samferdselsdepartementet tar den endelige avgjørelsen, i samråd med Kontaktutvalget for trafikksikkerhet.

Tidligere prisvinnere

2019: Nord-Aurdal kommune.

2018: Fredrikstad kommune.

2017: Kvinesdal kommune

2016: Ski kommune

2015: Alta kommune

2014: Bodø kommune

2013: Austrheim og Lindås kommuner.

2012: Nøtterøy kommune.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.