Ny teknologi kan gjøre bomringer overflødig

Samferdsel. Sintef skal fra august forske på ny teknologi som kan erstatte bomringer og redusere utslipp.
Kjører du hybridbil i Trondheim eller Oslo, har du nå mulighet til å delta i et forskningsprosjekt med stor betydning for framtidas avgiftssystem for bilister. Illustrasjonsfoto

Sintef skal forske på en teknologi som heter Geofencing. Teknologien går ut på at veimyndigheter kan sende informasjon om for eksempel trafikkregler eller ulykker direkte til en bilfører i et bestemt geografisk område.

Sjåfører som deltar i forsøket vil få en skjerm i bilen som forteller når de befinner seg i en lavutslipps- eller fartsgrensesone. En sender i bilen vil blant annet rapportere hvor bilen har kjørt og hva slags drivstoff den har brukt. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.