Skyssbåt koster 30.000 per billett

Samferdsel. For to år siden mistet den lille bygda Tverfortlandet i Hemnes i Nordland fergetilbudet. På ti måneder er det løst inn kun 33 billetter til skyssbåten som kom som erstatning.

Det betyr at Nordland fylkeskommune har subsidiert hver billett med cirka 30.000 kroner ettersom båttilbudet koster rundt 1 million kroner i året, melder Helgelands Blad. Saken er også omtalt av NRK.

Skyssbåten går mellom Tverfortlandet og Hemnesberget to ganger i uken og er den eneste muligheten for de få fastboende og hytteeiere i området til å komme seg ut av bygda ettersom det ikke går vei til stedet.

For to år siden ble Toventunnelen åpnet, og da var det slutt på fergetilbudet mellom Hemnesberget og Leirvika som beboerne på Tverfortlandet benyttet.

Les også: Tapte rettstvist om ferjerute

Les også: Til retten for å redde ferje

Å bruke så mye penger til å subsidiere hver eneste fergebillett får støtte fra uventet hold.

– Det er et stort tall, men de som har bygd og bor der ute, har gjort det med den forutsetning at fylkeskommunen og samfunnet har hatt et tilbud til dem, sier Dagfinn Olsen, Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget i Nordland.

Han understreker imidlertid at den dagen det ikke lenger er fastboende på stedet, så må hyttefolket komme seg på hytta ved egen hjelp.

– Den dagen det bare er fritidsboliger, så stiller ting seg i et annet lys og da kan vi nok ikke opprettholde et slik tilbud, mener Olsen.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!