Advarer mot farlige bruer

Samferdsel. Bærekonstruksjonen på kommunale bruer er så dårlig at kommuner bør utbedre og inspisere dem fortløpende, viser en ny rapport. Vedlikeholdsbehovet på kommunale veier er også stort, det vil koste 33 milliarder kroner å oppgradere dem til et akseptabelt nivå.
I 2013 ble det avdekket skader på Bonå bru i Sørfold. Jan Ove Kristiansen ved teknisk/næring i Sørfold kommune kan konstatere at brua nå er utbedret etter at kommunestyret i fjor bevilget noe over 1 million kroner til reparasjonen. Foto: Sørfold kommune/ Monica Åsheim.

Det vil koste omtrent 1,9 milliarder kroner å oppgradere kommunale bruer til en akseptabel standard, viser rapporten «Vedlikeholdsetterslepet langs kommunale veier» som Multiconsult og Analyse & Strategi har laget på oppdrag av KS.

– Ifølge Statens veivesen kollapser hvert år rundt 10 bruer i Norge. Med de store konsekvensene dette fører med seg er det spesielt viktig at kommunene arbeider med inspeksjon og utbedring av bruene fortløpende, heter det i rapporten.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!