Vaksdal-ordfører: – Må forberede oss på katastrofe

Samferdsel. Vaksdal-ordfører Eirik Haga er lettet over at ingen ble skadd i jordraset tirsdag ettermiddag. – Vi må forberede oss på at det kan skje en katastrofe, sier han.
Ordføreren i Vaksdal frykter en katastrofe i området der et stort ras gikk tirsdag ettermiddag. Både jernbanelinjen og E16 ble rammet av jordmassene. Foto: Hans Erik Ringkjøb / NTB scanpix

– Så mange som 5.000 biler passerer rasstedet hvert døgn. Jeg tror vi beredskapsmessig og mentalt må forberede oss på at det én dag skjer en katastrofe langs strekningen, sier Haga til Bergens Tidende.

E16 i det svært rasutsatte området i Vaksdal i Hordaland ble åpnet igjen natt til torsdag klokka 0.40, halvannet døgn etter at store jordmasser, vann og trær veltet over både jernbanelinjen og europaveien. Jernbanelinjen åpnet igjen allerede tirsdag kveld. Deler av linjen ble skånet på grunn av et overbygg.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.