Går helt til topps på regnskapstabellen

Resultatbørsen. En driftsmargin på over 20 prosent nord i Trøndelag, takket være nye oppdrettstillatelser i kommunen.
Rådmann Rune Strøm i Flatanger fotografert tidligere i område aktuelt for oppdrettsnæring. Nye tillatelser gir kommunen kjempeinntekter i fjor. Arkivfoto: Wenche Dahle

Flatanger fikk et kjempestort overskudd på driften i fjor, ifølge regnskapet som nå er oversendt til revisjonen. Driftsoverskuddet er på 21,8 prosent av brutto inntekter, ifølge tallene Kommunal Rapport har mottatt fra kommunen. Staten og KS anbefaler at en normalkommune bør ha en driftsmargin på 1,75 prosent for å ha en sunn økonomi. Flatanger ligger altså langt, langt over det anbefalte nivået. Alle resultatene er ikke klare ennå, men få andre kommuner kommer til å matche Flatanger på driftsmargin for 2018. I skrivende stund er Flatangers resultat det beste Kommunal Rapport har registrert.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.