De er tidenes Robek-kommune – nå er økonomien friskmeldt

Resultatbørsen. Kan gå ut av Kommunaldepartementets svarteliste etter 18 år, få måneder før kommunen legges ned.
Torsken kommune gikk med et godt overskudd på driften i fjor, ifølge regnskapet som nå er oversendt til revisjonen.Foto: Ole Morten Melgård

– Det har vært en kraftig ryddejobb, men nå har vi full kontroll. Vi skal klare oss godt framover, sier rådmann i Torsken, Lena Hansson.

Torsken gikk med et godt overskudd på driften i fjor, ifølge regnskapet som nå er oversendt til revisjonen. Driftsoverskuddet er på 3,4 prosent av brutto inntekter, ifølge tallene Kommunal Rapport har mottatt fra kommunen. Staten og KS anbefaler at en normalkommune bør ha en driftsmargin på 1,75 prosent for å ha en sunn økonomi. Torsken ligger altså et godt stykke over det anbefalte nivået.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.