De tre fylkesordførerne i Viken, Ole Haabeth fra Østfold, Anette Solli fra Akershus og Roger Ryberg fra Buserud har allerede hatt fellesnemdmøte og blitt enige om hvor hovedkvarteret skal ligge. (arkivfoto)
De tre fylkesordførerne i Viken, Ole Haabeth fra Østfold, Anette Solli fra Akershus og Roger Ryberg fra Buserud har allerede hatt fellesnemdmøte og blitt enige om hvor hovedkvarteret skal ligge. (arkivfoto)Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Vikens hovedkontor skal ligge i Bærum

Politisk ledelse av den nye fylkeskommunen Viken ligge på Lysaker i Bærum. Det fikk flertall i fellesnemda. Østfold er skuffet.

“Vikens hovedkontor skal ligge ved togstasjon i Akershus vest, nærmest mulig Oslo. I tillegg vil Viken ha kontor i Nedre Glomma i umiddelbar nærhet til togstasjon, med om lag en fjerdedel av arbeidsplassene knyttet til sentraladministrative funksjoner.”

Slik lyder vedtaket fra fellesnemda. Østfold- delegasjonen hadde ønsker en flersenterløsning med lokalisering i Sarpsborg og i Akershus sine nåværende lokaler på busstasjonen i Oslo, samt et kontor i Buskerud. Nå blir det altså Lysaker i Bærum, hvor det er togstasjon.

– Østfold fylkesting gjorde et vedtak om at vi ønsker en tredeling av administrasjonen, og at vi ønsker å benytte de eksisterende administrasjonsstedene og heller bruke penger på skolebygg. Men de to andre fylkene har gjort vedtak om å ha hovedsetet på Lysaker i Bærum og en enhet i Nedre Glomma, sier fylkesordfører Ole Haabeth til Dagsavisen Østfold. Han håper Østfold får funksjoner som opplæring og regional utvikling.

– Jeg er veldig glad for at vi klarte å bli enige! Og det betyr mye for Buskerud at hovedkontoret blir liggende i vårt nærområde ved jernbaneaksen, sier Roger Ryberg (Ap), fylkesordfører i Buskerud i en pressemelding.

– Vi har klart å samsnakke oss om noe som er så vanskelig som lokalisering. Det lover godt for nye Viken fylkeskommune, sier Anette Solli (H), fylkesordfører i Akershus i en pressemelding.

Viken blir Norges største fylkeskommune med 1,2 millioner innbyggere.