- Vi ønsker å forbedre prosessene ved å ta inn leverandører tidligere i prosessen, for å la dem delta i utformingen av løsningene, for så å dele gevinsten med dem, forklarer Trøndelag-ordfører Tore O. Sandvik (Ap). Arkivfoto

Fylkesordførere raser mot veirapport

Fylkesordførerne er svært kritiske til beregningene av hvor mye tid som går med til veiadministrasjon i en ny rapport. Fylkesordfører vil ha leverandører tidligere inn i prosessene, om fylkene får overta ansvaret.

Onsdag la Statens vegvesen fram utredningen Fra sams og samling, hvor de vurderer konsekvensene av Stortingets vedtak om å overføre administrasjonen av fylkesveiene til fylkeskommunene som en del av regionsreformen. I dag står Statens vegvesen for både administrasjon av fylkesveier og riksveier, gjennom ordningen som kalles sams vegadministrasjon. 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.