– Stortinget skjønner ikke hvor langt vi er kommet

Regionreform. De nye fylkeskommunene bygges i en atmosfære av frustrasjon over de stadige omkampene og den usikkerheten rikspolitikerne skaper rundt reformen. Fylkesordfører Jenny Følling (Sp) lukker ørene og forholder seg kun til vedtak.
Sammenslåingen av Sogn og Fjordane og Hordaland til Vestland har kommet langt. Fylkesordfører Jenny Følling (Sp) ønsker arbeidsro og mange flere oppgaver enn regjeringen har foreslått. Foto: Tone Holmquist

– Stortinget skjønner ikke hvor langt vi er kommet i arbeidet.

Fylkesordfører Jenny Følling (Sp) i Sogn og Fjordane er en av mange fylkespolitikere som er frustrert over å bygge en ny fylkeskommune i så mye usikkerhet som det nå er rundt regionreformen. Selv om KrF har sagt at de holder fast ved regionreformen også om de skifter side, tenker Følling at det igjen kan bli et forhandlingsspørsmål hvis de skal sitte i regjering med Senterpartiet som er sterkt imot reformen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!