Krevende med delt fylkessenter

Regionreform. Administrasjonen sitter på Steinkjer, fylkesordføreren og politikerne i Trondheim. Fylkesrådmann i Trøndelag Odd Inge Mjøen forteller at denne organiseringen er krevende og dyr.
Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen med to ulike vinklinger på det trønderske nyttårsbarnet. Første trønder, skrev Adresseavisa fra Trondheim. Siste nordtrønder, skrev Trønderavisa fra Steinkjer. Det er litt sorg i nord over å gi slipp på den gamle fylkeskommunen. Foto: Tone Holmquist

De fylkeskommunene som skal slå seg sammen er samlet til erfaringsutveksling på Gardermoen, og ingen har mer erfaring med dette enn Trøndelag som har vært sammenslått i ti måneder.

De fleste fylkene som skal slå seg sammen vurderer å dele opp administrasjonen slik at de tidligere fylkeskommunene får hver sin bit. Funksjonsmodellen kalles den, og innebærer gjerne å lokalisere fagavdelinger på ulike steder i det nye fylket. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.