Leder av Tana Arbeiderparti og tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen mener at fylkestinget i Finnmark må si nei til avtalen om sammenslåing mellom Troms og Finnmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Leder av Tana Arbeiderparti og tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen mener at fylkestinget i Finnmark må si nei til avtalen om sammenslåing mellom Troms og Finnmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Helga Pedersen mener Finnmark må avvise avtalen med Troms

Fylkestinget i Finnmark må avvise avtalen om sammenslåing med Troms til et nytt storfylke, mener leder av Tana Ap og tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen.

– Konsekvensen av avtalen er at alt av beslutningsmakt flyttes ut av Finnmark. Realiteten er at Finnmark blir avviklet som demokratisk arena, sier Pedersen til NTB. 

Den tidligere Ap-nestlederen som nå har flyttet hjem til Finnmark og blitt leder av lokallaget i Tana, er nådeløs etter å ha lest sammenslåingsavtalen som ble signert torsdag.

Avtalen slår fast at politisk og administrativ toppledelse i Troms og Finnmark fylke skal legges til Tromsø. Vardø får nyopprettede avdelinger som skal jobbe med internasjonale forhold, nordområdepolitikk, klima og miljø.

– Fylkestinget i Finnmark må si nei til denne avtalen. Det er regjeringen som har vedtatt denne tvangssammenslåingen. Da må regjeringen også ta de vanskelige avgjørelsene. Dersom kommunalminister Monica Mæland (H) ikke orker å ta i dette, så bør hun heller oppheve hele tvangssammenslåingen, sier Pedersen.

(©NTB)