Nei til ny region i Nord-Norge

Regionreform. Fylkesrådene i Nordland og Troms ble i dag enige om ikke å slå sammen de to fylkene.
Fylkesrådslederne Tomas Norvoll (Ap) i Nordland og Cecilie Myrseth (Ap) i Troms vil ha tettere samarbeid framfor sammenslåing av fylkene. Foto: Thor-Wiggo Skille

Etter positive vedtak i begge fylkestingene før jul har Nordland og Troms forhandlet om sammenslåing. På et felles møte i Tromsø i dag ble de to fylkesrådene enige om ikke å gå sammen i en ny nordnorsk region.

Fylkesrådslederne Tomas Norvoll (Ap) i Nordland og Cecilie Myrseth (Ap) i Troms mener fylkene er sterke nok hver for seg til å løse sine oppgaver. Begge mener at nye oppgaver burde vært klare før regionreformen ble satt i gang, slik opposisjonen på Stortinget også har foreslått.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.