Oslo høster internasjonal anerkjennelse for sin klimapolitikk. Men det er viktig å få alle grupper av samfunnet med seg, understreket byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på klimakonferansen som arrangeres av miljøstiftelsen Zero denne uka. Foto: Magnus K. Bjørke

– Vi kan ikke føre en klimapolitikk for middelklassen

– Skal vi nå målet om nullutslipp, må ikke klimapolitikken være en politikk for middelklassen. Virkemidlene må være samlende, sa Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på klimakonferanse i Oslo. 

– Min viktigste oppgave de neste fire årene er å bygge broer mellom generasjonene og mellom sosiale klasser. Det handler om å få folk med seg, sa han på Zerokonferansen, som samler 1.300 ledere som jobber med klimaspørsmål i offentlig forvaltning og næringsliv.

Johansen mente det går et skille mellom de unge, som bor i sentrum uten bil, og hans generasjon, som gjerne bor i utkanten og er vant til å bruke bilen til daglige gjøremål. 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.