Både Zaineb Al-Samarai (på storskjerm) og Ole Ueland fortalte om hets under paneldebatten med Ipsos-forsker Carina Riborg Holter (t.h.) under kontrollutvalgskonferansen. Bakfra, i rødt: panelleder Eva Bratholm. Foto: Hanne WienHanne Wien

Ung politiker kalt lesbisk, prostituert og bedrager

Da Zaineb Al-Samarai ble vara på Stortinget, startet hatkampanjen mot henne.

Under kontrollutvalgskonferansen denne uka fortalte Al-Samarai hvordan hun ble utsatt for massiv hets da hun ble førstevara for Ap på Stortinget i 2017. Ifølge Al-Samarai ble hun brukt i Midtøsten som et eksempel på hva Stortinget er.

– For å undergrave meg, ble jeg brukt i en sosial kampanje. Jeg bar ikke hijab, var 30 år, ugift og barnløs. Jeg måtte være lesbisk. Så mente de at jeg var prostituert. Det ble ofte sagt at jeg egentlig var sekretær, og bare lot som om jeg var stortingsrepresentant, fortalte Al-Samarai.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.