UDI-direktør Frode Forfang. Foto: UDIUDI

UDI tror asylinnstramming kan gi flere flyktninger

UDI-direktøren tror at en mulig effekt av strengere krav til familiegjenforening er at flere familier forsøker å flykte til Norge.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har foreslått et nytt regelverk om at asylsøkere må stå på egne bein i Norge i fire år før de kan søke om å få familien hit.

UDI tror forslaget kan føre til at enkelte trekker asylsøknaden sin og flytter til familien i land som Tyrkia eller Libanon, men det kan også føre til at flere forsøker å komme til Norge på egen hånd, skriver Aftenposten.

– Den motsatte effekten er at familiene kommer hit som asylsøkere i stedet for gjenforening. De som ser at de ikke vil få hit familien på annen måte, vil enten reise tilbake eller så kommer familien etter som asylsøkere, sier UDI-direktør Frode Forfang til avisen.

Han tror man kan få en situasjon der flere av dem som ennå ikke har kommet til Europa, kommer som hele familier i stedet.

Åtte av ti av asylsøkerne som kom i fjor var menn. (©NTB)

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.