EU-regler har forsinket prosessen med å opprette landets første kommunale lobbyregister i Trondheim. Foto: Colourbox.com
EU-regler har forsinket prosessen med å opprette landets første kommunale lobbyregister i Trondheim. Foto: Colourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Treg fødsel for lobbyregister

Det er ett år siden Trondheim kommune vedtok å opprette et lobbyregister. Det er ennå ikke på plass. 

Et lobbyregister skal registrere personer, interesseorganisasjoner og firmaer som tar kontakt med politikere i kommunen. Det er politikerne selv som har ansvar for å føre opp dem de har kontakt med. Trondheim vedtok å opprette et slikt register i fjor, som den første og foreløpig eneste kommunen i landet. Men det har tatt tid å få det på plass.

En av årsakene er det nye personvernregelverket fra EU, (GDPR) General Data Protection Regulation. Kommuneadvokaten i Trondheim skriver i sakskomplekset at han fremdeles ikke vet om forslaget er helt innenfor regelverket, og ber politikerne la Datatilsynets sjekke det en gang til før det aktiveres.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.