Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Starter innvandrerparti i Drammen

Innvandrere i Drammen er i ferd med å stifte sitt eget parti. En sentral Ap-politiker har bistått initiativtakerne.

Det nye partiet, som vil få navnet Unionspartiet, planlegger å stille liste ved kommunevalget neste år, skriver Drammens Tidende.

Også foran lokalvalget i 2003 ble det forsøkt å danne et eget innvandrerparti i Drammen. Den gang strandet planene, men denne gangen ser partiet ut til å bli en realitet. Ifølge initiativtakerne er det allerede samlet inn nok underskrifter til å få partiet godkjent. Dermed gjenstår bare formaliteter før partiet ser dagens lys.

Ap-talsmann

De to ildsjelene bak det nye partiet ønsker foreløpig ikke å fronte planene i mediene. I stedet er det den kjente Ap-politikeren Yousuf Gilani som står fram som talsmann for det nye partiet. Gilani bekrefter overfor Drammens Tidende at han har bistått partistifterne i det praktiske arbeidet med å få partiet på beina. En «velinformert kilde» hevder overfor avisen at Ap-representanten ligger an til å bli Unionspartiets toppkandidat ved lokalvalget om halvannet år. Selv avviser Gilani at han er i ferd å skifte parti.

- Jeg representerer Arbeiderpartiet og har det godt der. Jeg har ingen planer om å skifte parti. Min rolle har vært å bistå i forhold til Kommunaldepartementet når det gjelder alt det praktiske rundt etablering av partiet, sier Gilani.

Frp-representant Lavrans Kierulf advarer mot planene om et eget parti for innvandrere. Han frykter at «ekstreme fundamentalistiske menigheter i Drammen» er med i kulissene bak Unionspartiet, og mener det er grunn til å være på vakt.

- Jeg ikke overrasket, men dette vil jeg advare mot. Det finnes mange partier i Norge, og det er merkelig at innvandrerne ikke kan finne seg til rette i et av de etablerte partiene, sier Kierulf.

Skrevet av: Erlend Skevik

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.