Sirin Stav (MDG) tar over som byråd for miljø og samferdsel i Oslo etter sin partifelle Lan Marie Berg.
Sirin Stav (MDG) tar over som byråd for miljø og samferdsel i Oslo etter sin partifelle Lan Marie Berg.Foto: Hanna Johre / NTB

Sirin Stav erstatter Lan Marie Berg i ellers uendret Oslo-byråd

Raymond Johansens nye byråd er konstituert. Som ventet ble Lan Marie Berg erstattet av Sirin Stav som ny miljø- og samferdselsbyråd for MDG.

– Sirin Stav har stor kunnskap om sakene i miljø- og samferdselssektoren, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) da han presenterte det nye byrådet i Oslo klokken 12 torsdag.

Sirin Stav har til nå vært gruppeleder for MDG i Oslo og har ledet Samferdsels- og miljøutvalget i bystyret.

Klokken 11 torsdag ble det nye byrådet konstituert. Byrådet vil fortsatt bestå av Arbeiderpartiet, SV og MDG. Bortsett fra at MDGs Sirin Stav erstatter Lan Marie Berg fra samme parti, som gikk av i forrige uke etter mistillit fra flertallet i bystyret, er det ingen endringer i byrådet i Oslo.

Det nye byrådet vil også styre på den samme byrådsplattformen som de har styrt etter siden 2015. Arbeiderpartiet, SV og MDG vil også inngå en ny avtale om samarbeid.

– Oslo har med dette et styringsdyktig byråd med et flertall bak seg i bystyret, sier Johansen.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.